Verloskundige praktijken

Borstvoeding

Bijna iedereen weet wel dat borstvoeding de beste en enige meest volwaardige voeding is voor baby’s. Het bevat alle voedingsstoffen die je baby nodig heeft en wordt beter verteerd en opgenomen dan welke andere babyvoeding ook. Ook beschermt het je baby tegen ziektes en infecties. Maar er is meer. Jouw lichaam en dat van je kind zijn gemaakt op het maken, geven en krijgen van moedermelk. Het klinkt eenvoudig en dat ís het ook – als je weet hoe het werkt en wat je te wachten staat. In Zwang heeft een aantal informatiefolders ontwikkeld die je hierbij kunnen helpen. Heb je na het lezen hiervan nog vragen neem dan contact op met je verloskundige of behandelend gynaecoloog.

10 vuistregels voor borstvoeding

Om goede begeleiding aan onze cliënten te waarborgen werken we binnen In Zwang met landelijke en internationaal geldende richtlijnen op het gebied van borstvoeding. Zo zijn er bijvoorbeeld de ’10 vuistregels voor borstvoeding’ en een multidisciplinaire richtlijn voor borstvoeding.
Werken volgens deze regels betekent in de praktijk dat vrouwen tijdens de zwangerschap eenduidige en professionele informatie en voorlichting ontvangen. Na de bevalling en tijdens het kraambed krijgen moeders goede begeleiding en ondersteuning bij de borstvoeding.

Belangrijke speerpunten hierbij zijn ongestoorde eerste ontmoeting met je kind. Huid op huid contact, aanleggen binnen een uur na de geboorte en rooming-in. Om diverse protocollen en de samenwerking tussen de verschillende soorten zorgverleners up to date te houden organiseert In Zwang ook scholingen en overleggen voor zorgverleners.

Informatie avonden

Om je goed voor te bereiden op het geven van borstvoeding, geven veel verloskundigen uit onze regio Borstvoedings voorlichtingsavonden. Informeer hier eens naar bij je eigen verloskundige.

Ook in het Groene Hart ziekenhuis worden er 5 à 6 keer per jaar informatieavonden over borstvoeding georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst zal een lactatiekundige vertellen wat de voor- en nadelen zijn van het geven van borstvoeding, hoe je je baby het beste kunt aanleggen, waar je hulp kunt krijgen en ze geeft praktische tips.
Partners zijn ook van harte welkom. De kosten hiervoor zijn € 5,- en je kunt gratis een introducé meenemen. Aanmelden kan per mail via: aanmelden@ghz.nl of telefonisch op (0182)- 50 50 00

Wij wensen je een succesvolle borstvoedingsperiode toe!