Als zwanger worden niet lukt

Het preconceptieconsult,  consult voordat je zwanger wordt, heeft als doel je zo gezond mogelijk aan een zwangerschap te laten beginnen. De tijd kort voordat je zwanger raakt heeft meer invloed dan lang is gedacht. Je gezondheid en leefstijl blijken van invloed te zijn op de gezondheid van de baby.

Tijdens dit spreekuur wordt besproken of je een verhoogde kans hebt op een kindje met aangeboren afwijkingen of op complicaties tijdens de zwangerschap. Dit speciale spreekuur wordt gehouden op verschillende verloskundige praktijken in de regio waar In Zwang actief is (het Groene Hart). Ze vinden plaats buiten de reguliere spreekuurtijden om en duren ongeveer anderhalf uur.

Wanneer je een afspraak hebt gemaakt voor het preconceptieconsult vraagt de verloskundige je de Zwangerwijzer in te vullen en het resultaat naar haar op te sturen, per post of mail. De kosten van een consult bedragen 75 euro, informeer bij je zorgverzekering of je dit bedrag vergoed krijgt.

 

Consult bij onvervulde kinderwens

Er is veel bekend over zwanger worden: dat foliumzuur slikken belangrijk is, dat alcohol, sigaretten en overgewicht nadelig kunnen werken. Maar de hamvraag blijft vaak onbeantwoord…

“Op welke dagen ben ik vruchtbaar?”

Als jullie al langer bezig zijn om zwanger te worden, kan inzicht in je cyclus en je vruchtbare dagen hierbij helpen. NFP is een sympto-thermale methode waarbij je leert om je temperatuur en baarmoederhalsslijm observeren en interpreteren. In de regio van In Zwang wordt deze cursus op maat aangeboden. 

Kijk voor meer informatie op strakszwangerworden.nl